Nyitókép: anc via cas.sk

 

Zuzana Čaputová szlovák államfő szerdán, az LGBTI+ közösséghez tartozó fiatalok ellen elkövetett pozsonyi gyilkosság kapcsán az Európai Parlamentben mondott beszédében kiemelte, hogy a gyűlölet nem uralja a szlovákiai társadalmat.

 

„Ez a támadás minden szlovákiai ellen irányult, hiszen a gyűlöletbűncselekmények mindig a társadalmunk alapjait célozzák meg.”

 

– mondta Čaputová az EP-képviselőknek Strasbourgban. Az államfő arra figyelmeztetett, hogy ha nem kezdjük el megvédeni a demokráciát, az megszűnik. Hozzátette: a Pozsony utcáin történt homofób gyilkosság fájdalmas emlékeztető a puszta igazságra, egyben üdvözölte, hogy a szlovák civil társadalom azonnal és határozottan elítélte a gyalázatos gyilkosságot.

 

 hirdetes_810x300  

Čaputová azt is elmondta, hogy a gyűlölet ölte meg a szerelmet, csak azért, mert a gyilkos nem tudta elfogadni, hogy a szerelem sokféle formát ölthet.

 

Mint ismeretes, Pozsony központjában, a Vár (Zámocká) utcában október 12-én este egy melegbár előtt két férfi a helyszínen életét vesztette, míg egy nő megsérült, amikor egy 19 éves ámokfutó tüzet nyitott rájuk. Az elkövető elmenekült a helyszínről. A rendőrök intenzív keresés után másnap reggel holtan találtak rá.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán, Facebook/Zuzana Caputova

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.