Nyitókép: Körkép.sk

 

„Óriási különbség, hogy valaki megyei alelnök, vagy megyeelnök. Egy megyeelnöknek bejárása van a miniszterekhez, egy megyei alelnök az államtitkárokkal találkozhat a protokoll szerint” –  indokolta többek között Berényi József (Szövetség-Aliancia) miért fontos, hogy Nagyszombat és Nyitra megyében magyar megyefőnöke legyen a felvidéki magyarságnak. „Önbizalmat adna magyarságunknak, ha magyar megyeelnökünk lenne Nagyszombat és Nyitra megyében” – tette hozzá.

 

Kilenc éve Nagyszombat megye alelnöke, a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásba érkező megyei fejlesztések, támogatások egyik zászlóvivője.

 

Korábban az MKP elnöke, a szlovák törvényhozás képviselője, a Dzurinda-kormány külügyi államtitkára volt. Kora alapján még jó pár ciklus lehet benne, szolgálati ideje viszont már a  felvidéki magyar közélet egyik veterán politikusává teszi, akiben még mindig van tenni akarás.

 

A legnehezebb időszakban vette át a magyar párt irányítását, és a mai napig őrzi a magyar érdekeket a vegyespárti próbálkozásokkal szemben.

 

A Körkép.sk podcast vendége a Szövetség-Aliancia MKP-platformjának elnöke, Nagyszombat megye elnökjelöltje, Berényi József.

 

 hirdetes_300x300  

A vele készült beszélgetésből kiderül:

 

– Bele tudna szokni a megye első emberének szerepébe?

– Mit szólnának hozzá a szlovákok?

– Platformriválisait vagy a választókat könnyebb meggyőzni arról, hogy szavazzanak Berényire?

– Mi a helyzet a megyei intézményekkel az energiaválság idején?

– Eredmények, jövőbeli tervek.

– Hogy áll a kétnyelvűsítés Nagyszombat megyében?

– Milyen választási eredménnyel lenne elégedett?

– Megszűnnek a Szövetség platformjai az októberi választások után?

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.