Nyitókép forrása: Facebook.com/Polícia SR

 

A közelgő ünnepek, vagyis a mindenszentek és a halottak napja miatt fokozott rendőri jelentlétre számíthatunk. A közúti rendőrök és a vasúti rendőrség már péntektől (október 28-tól) aktívabb lesz a terepen, felügyelik a biztonságot, a forgalom folyamatosságát, de a közrendet is, különösen a temetők környékén. A TASR szerint az ünnepek alatt a közúti ellenőrzések is gyakoribbak lesznek.

 

A rendőrség emlékeztet, hogy az év ezen szakában a tolvajok is nagyon aktívak, és ha a temetők környékén több is lesz a rendőr, senki se adjon esélyt a tolvajnak: az autókat gondosan zárjuk be, ne hagyjunk benne értéktárgyakat (pénztárcát, iratokat). A táskákat, retikülöket se hagyjuk őrizetlenül a sírnál.

 

A gyalogosokat arra figyelmeztetik a hatóságok, hogy ne feledkezzenek meg a láthatósági mellényről és a fényvisszaverő elemekről a nagyobb közlekedésbiztonság érdekében. A fényvisszaverő sávot viselő gyalogos láthatósága 200 méterrel is megnő, ami a megnövekedett forgalom miatt mind a gyalogos, mind a járművezető számára nagy előnyt jelent a baleset elkerülése érdekében.

 

 hirdetes_300x300  

A kerékpárosoknak lakott területen belül is javasolják a kerékpársisak viselését.

 

Az északi országrészekben közlekedő autósoknak a rendőrség azt tanácsolja, hogy mindenképp ellenőrizzék a kereket, a téli gumi kötelező (az északi járásokban már most is könnyen alakulhat ki összefüggő hótakaró az utakon).

 

Korlátozott látótávolság esetén használni kell a ködlámpákat, esetleg az erősebb fényszórót, de ügyelni kell, hogy a többi autóst ne vakítsuk el. Fontos betartani a követési távolságot, mert a nedves út is jelentősen növeli a féktávot.

 

A rendőrség azt is hangsúlyozta, hogy október 31-től kezdődik a Radar közúti akció, amelynek keretében elsősorban a gyorshajtókat és az ittas sofőröket fogják kiszűrni. November 2-tól a hó végéig pedig a Sito nevű akció lesz napirenden, amely kifejezetten az ittas sofőrökre koncentrál majd.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!