Nyitókép: APA/Herbert Neubauer (illusztráció)

 

Ausztria ideiglenes jelleggel további 15 nappal meghosszabbította a Szlovákiával közös határszakasz ellenőrzését, később pedig fontolóra veszi annak további 30 nappal történő meghosszabbítását. Az osztrák-szlovák határon eredetileg október 28-ig tartott volna a határellenőrzés.

 

Gerhard Karner osztrák szövetségi belügyminiszter szerint a szlovákiai határellenőrzés továbbra is indokolt, mert a csempészek azonnal reagálnak, és útvonalat változtatnak. Hozzátette: Ausztria továbbra is erélyesen küzd az „embercsempész-maffia” ellen. Az osztrák rendőrség szeptember vége óta összesen 12 csempészt vett őrizetbe.

 

Ausztria mellett Csehország is hasonló lépésre szánta el magát csütörtökön. A cseh-szlovák határszakaszon az ellenőrzések december 12-ig maradnak érvényben.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk megjegyzése: Azért aranyos az osztrákok ál-keménykedése, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az ország tömve van migránssal. A hangzatos szólamok az embercsempészek letartóztatásáról nem jelenti, hogy a bevándorlókat kitoloncolnák, sőt: azok menedékjogot kérnek és Ausztriából az életben többet nem mennek el.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.