Heger a választásokról: A hazai közvélemény nagy része a demokratákra szavazott - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Heger a választásokról: A hazai közvélemény nagy része a demokratákra szavazott

"Ez a hazudozó, büntetlenségüket biztosítani akaró és agresszívan hatalomra törő populisták bizonyítványa".

Nyitókép: SITA/Radoslav Varga

 

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök szerint a hazai közvélemény nagy része a szombati (október 29-i) megyei választásokon a demokratákra szavazott, és nem hagyta magát megtéveszteni az ellenzék hazugságaival. A miniszterelnök ezt Zsolnán jelentette be a megyei választások előzetes eredményeire reagálva.

 

Heger hangsúlyozta: ez a hazudozó, büntetlenségüket biztosítani akaró és agresszívan hatalomra törő populisták bizonyítványa.

 

„Az a tény, hogy a demokraták szavazatot és támogatást kaptak a választásokon, azt mutatja, hogy Szlovákiában demokráciát akarunk és meg akarjuk tartani”

SJE Nyílt nap

 

– mondta.

 

A kormányfő szerint a megyei választásokon való részvételt jelentősen segítette, hogy először tartottak összevont választásokat. „Emellett jó sok tanulsággal is szolgált a következő választásokra“ – mondta.

 

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy ezek után a választások után az OĽANO a megyeelnökök egynegyedével rendelkezik.

 

„Ma két év és nyolc hónap telt el a parlamenti választások óta, és az eredmények messze elmaradnak attól, amivel sokan riogattak. A populisták és az ellenzéki maffiózók úgy gondolták, hogy ez lesz az első lépésük a hatalomba való visszatérés felé. A demokratikus választó azonban szavazott, és segített a demokrata jelölteknek”

 

– értékelte a megyei választásokat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket