Nyitókép forrás: pixabay.com

 

A védelmi minisztérium is egy sor energiatakarékossági intézkedést vezet be, hogy csökkentse energiafogyasztását az általa használt épületekben. A védelmi tárca közlése szerint a fő célja az, hogy november 1-jétől 2023. április 30-ig legalább 15 százalékkal sikerüljön csökkenteni az épületei energiaigényét.

 

Az intézkedések között szerepel például az alacsonyabb fűtési szint betartása az adminisztratív épületekben, korlátozni fogja a nagyfogyasztók használatát, és ahol szükséges, energiatakarékos berendezésekre cseréli a meglévőket.

 

A papíralapú dokumentumok nyomtatását nagy kapacitású, multifunkciós nyomdákkal végzik majd, az ünnepnapokon és a hétvégéken pedig mindig kikapcsolják a vízadagolókat és a kávéfőzőket.

 

 hirdetes_300x300  

Az épületek külső megvilágítását is korlátozzák vagy teljesen beszüntetik, és beltéren is csökkenteni fogják a megvilágítás intenzitását. Többek között az olyan nagy helyiségekben, mint az üzemi konyhák ebédlőjében, a raktárhelyiségekben és műhelycsarnokokban. Ahol lehetséges, de még nincs megoldva, energiatakarékos izzókra cserélik a meglévőket.

 

Az energiatakarákosság jegyében március végéig bezárólag visszavágják a munkaidőket is. Eszerint ez idő alatt a munkanap legkorábban reggel 7 órától kezdődhet, és legkésőbb 16:15-kor be kell fejeződnie. Ettől az intézkedéstől a nappali energiafogyasztás csökkentését remélik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!