Nyitókép forrása: Facebook/Ministerstvo obrany Slovenskej republiky

 

A 2021-ben kormány által jóváhagyott keretbővítésen túl a védelmi minisztérium 821 professzionális katonával és 20 alkalmazottal bővítené a szlovák hadsereg állományát. A létszámbővítésre  a nehézpáncélos dandár létrehozása, egyes NATO feladatok teljesítése és a kibernetikus műveletek céljából van szükség.

 

A védelmi tárca indoklásában hivatkozik az új F16-os amerikai vadászgépek rendszeresítésének feladatára, a német Leopard 2A4-es tankok érkezésére, a lánctalpas és kerekes páncélos járművek beszerzésére, valamint az egészségügyi egységek infrastruktúrájának bővítésére is.

 

A védelmi minisztérium, a katonai rendőrség és a Fegyveres Erők Akadémiáján szolgálatot teljesítő állomány létszámát további 309 fővel emelné.

 

 hirdetes_300x300  

A minisztérium javaslata bővítené a technikai felszerelést is. A tavalyi évben elfogadotthoz képest 15 Leopard 2A4-es tank érkezik, emellett további 225 Patria páncélozott szállítójárművel gyarapszik a hadsereg. Az F16-os amerikai vadászgépek leszállításával összesen 14 géppel bővül a szlovák haderő légiereje, és a helikopterek száma is nőni fog – két Black Hawk érkezik majd.

 

Tőketerebesen létrehozzák a 25. gépesített zászlóaljat és Jamnikra (Iglói járás) kerül át az 52. légideszant zászlóalj.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!