Nyitókép:  SITA/Úrad vlády SR/Ľuboš Bilačič

 

A kormány december elején ismerteti az állami segítségnyújtás részleteit a magas energiaárak miatt. Ekkor lesz ismert az Árszabályozási Hivatal jövő évi árregulációja, mondta el Eduard Heger kormányfő a TA 3 vasárnapi Politikában című vitaműsorában.

 

„Mint minden évben, december elején teszik közzé a jövő évre vonatkozó árakat. A lakosság számára olyan árakat szabunk meg, hogy ki tudják fizetni. Ársapkát vezetünk be, mely az egész jövő évre érvényes lesz,“

 

hangsúlyozta.

 

 hirdetes_300x300  

Hozzátette, hogy a 2023-as állami költségvetés tervezete elsősorban az energiapolitikai segítségnyújtásra koncentrál. A lakosságon kívül a vállalatok, közszféra és egyes fokozottan veszélyeztetett csoportok számára.

 

Heger hiszi, hogy a parlament elfogadja a költségvetést.

 

„Tiszta segítségnyújtást jelent, melyet minden politikusnak meg kell szavaznia, ezért bízom benne, hogy így is tesznek. Elképzelhetetlennek tartom, hogy valaki nem szavazná meg az embereknek szóló segítségnyújtást. Szó sincs zsarolásról,“

 

mondta.

 

A műsorban védelmébe vette egyes ágazatok, mint például a síközpontok, aquaparkok által nyújtott szolgáltatásokra érvényes átmeneti ÁFA-csökkentést, melyről a parlament a jelen ülésszak végén szavaz majd.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!