Nyitókép: Buday Mária

 

A péntek hajnalban történt komáromi tehervonat-baleset miatt lezárt vasúti átjáró, amely Komárom–Gadóc közt található, (folytatólagosan Keszegfalva, Gúta irányába) már szabadon átjárható.

 

A vasúti közlekedés az érintett szakaszon azonban továbbra is szünetel, egészen jövő hét csütörtökig – tudtuk meg a helyszínen szolgálatot teljesítő biztonsági őrtől, aki a pár órával korábban érkezett szakértői vizsgálati információt adta tovább.

 

Forrás: Buday Mária

 

 hirdetes_300x300  

A kisiklott mozdony és a két veszélyes anyagot (metanolt) szállító vagon továbbra is a baleset helyszínén van.

 

 

 

A biztonsági őr elmondása alapján a mozdonyvezető eddig ismeretlen okból nem vette figyelembe a neki szóló piros jelzést, melyet még a vasúti átjáró előtt kapott. Itt átirányították volna a másik sínpárra, de így egyenesen a vakvágányra hajtott.

 

Ennek végén a mozdony előbb a vakvágányt lezáró betonzatra futott ki, amit teljesen „felszántott” majd ezt követően a szabad földre jutott, amibe végül a mozdony és a két vagon belesüllyedt. A szerelvény megállása ennek következtében történhetett.

 

 

Személyi sérülés nem történt, a mozdonyvezető a rendelkezésre álló információk szerint sokkos állapotba került.

 

A baj szemmel láthatólag elég nagy, viszont nagy szerencse a szerencsétlenségben, hogy a két, metanolt szállító vagon teljesen épségben maradt, ellenkező esetben súlyos tragédia történt volna.

 

Továbbá az is a jószerencsének köszönhető, hogy a vasúti átjárónál nem történt baleset.

 

 

Összegzésül: a kialakult helyzet kapcsán a vasúti közlekedést a Komárom–Dunaszerdahely–Pozsony vonal Komárom és Csallóköz-Aranyos szakaszán pótlóbuszokkal biztosítják.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.