Šipoš: Nem fog szavazatokat vásárolni a koalíció a költségvetés elfogadásához - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Šipoš: Nem fog szavazatokat vásárolni a koalíció a költségvetés elfogadásához

Az OĽaNO frakcióvezetője szerint minden képviselőnek meg kellene szavaznia a költségvetést.

Nyitókép: TV Joj

 

Minden egyes képviselőnek, aki látja az embereknek szánt masszív segítséget, meg kell szavaznia a jövő évi költségvetést – mondt a Joj televízió vitaműsorában Michal Šipoš, az OĽaNO parlamenti fakciójának vezetője.

 

Šipoš a műsorban garantálta, hogy a koalíció nem fog szavazotak vásárolni a költségvetés elfogadásáért. Vitapartnere, a smeres Juraj Blanár pártja biztosan megszavazza majd a kormány elleni bizalmatlansági indítványt, amely hamarosan napirendre kerül a parlamentben.

 

Šipoš reményét fejezte ki, hogy a kormány kibírja a rendes választásokig, Richard Sulík pedig szerinte a bizalmatlansági indítvány beadásával megtette az első lépést ahhoz, hogy a harmadik korrupcióellenes kormányt is megbuktassa.

 

SJE Nyílt nap

“Úgy tűnik, hogy az SaS arra játszik, hogy ha kiesik a kormány, ügyvivő kormány jön létre az államfő ellenőrzése alatt (…) és lesz itt új 76, amelyben ismét ott lesz az SaS”

 

mondta ezzel kapcsolatban Blanár, aki szerint ha az egész SaS támogatta volna roman Mikulec belügyminiszter visszahívását, azzal jelentősen megbontotta volna a koalíciót.

 

“Ha Sulík komolyan gondolta volna az ellenzéki politizálást, Mikulecet le lehetett volna váltani”

 

húzta alá a Smer-SD politikusa.

 

Šipoš elismerte, hogy óriási a nyomás a belügyminiszteren, mivel szabad kezet adott a rendőrségnek.

 

“Ma senki sem biztos abban, sem a koalíciós képviselők, sem az ellenzékiek, sem az oligarcha, sem bármelyik gazdag ember, hogy nem lesz kivizsgálva, és hogy a NAKA nem kopogtat be az ajtaján”

 

mondta Šipoš.

 

Blanár a műsorban kifejtette, hogy Zuzana Čaputová államfő is felelős Szlovákia állapotáért, mert akkor is támogatta a koalíciót, amikor rossz dolgokat követtek el. Ezért szerinte nem is lehet csodálkozni, hogy némelyik politikus retorikája államfőellenes.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket