Čaputová kapja a Madeleine Albright Demokrácia-díjat - Körkép.sk
Ágota, Ingrid
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -4 °C
  • 3 °C
Belföld

Čaputová kapja a Madeleine Albright Demokrácia-díjat

A díjat Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is megkapja az ukrán nép bátorságának elismeréseképpen.

Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Zuzana Čaputová államfőnek ítélik oda a Madeleine Albright Demokrácia-díjat kedd este Washingtonban. A díjat a demokrácia előmozdítása és védelme érdekében végzett fáradhatatlan erőfeszítéseiért kapja. A díjat az Egyesült Államok Nemzeti Demokrata Intézete ítéli oda – tájékoztatott az elnök szóvivője, Martin Strižinec.

 

 „A díjat a washingtoni National Portrait Gallery ünnepi gálaestjén adják át, amely közép-európai idő szerint éjjel 01.00 órakor kezdődik. Az államfő nem vesz részt személyesen az eseményen”

 

– folytatta a szóvivő.

SJE Nyílt nap

 

A díjat megkapja Maia Sandu moldáv államfő és Ingrida Šimonyté litván kormányfő is, valamint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrán nép bátorságának elismeréseképpen, amely a vezetésével védi a demokráciát a brutális orosz támadással szemben.

 

A Demokrácia-díj az idei évtől viseli Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter nevét, emlékeztetve örökségére és azokra az elvekre, amelyekért élete során harcolt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Bendegúz Ábrahám
2022. dec. 06. 22:31

Suzyt kitüntetik Amerikában Az ok: A demokrácia elmozdítása érdekében tett fáradhatatlan erőfeszítései elismeréseként... A zöldingest is, mivel nem egy átlagos zongorista...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket