Nyitókép: FB/screenshot

 

Ľubomír Galko, Natália Blahová és Jozef Rajtár volt parlamenti képviselők felszólítják volt SaS-es kollégáikat, hogy állítsák le a kormány megbuktatásához vezető lépéseket, és vonják vissza a kormány elleni bizalmatlansági indítványt. Rámutattak, hogy a bekövetkező változás visszafordíthatatlan lesz.

 

Közös szándékok és eszmék

 

 „Veszélyesen valószínű, hogy az, amit elkezdtetek, odáig fog vezetni, hogy a hatalom ismét visszakerül a szervezett bűnözői csoport kezébe. A kormány megbuktatása ebben az időben a legrosszabbat eredményezné – két maffiairány kormányát szélsőségesekkel”

 

 hirdetes_300x300  

– fordultak a volt képviselők az SaS-hez, hozzátéve, hogy a vélemény átgondolása nem gyengeség, hanem a körültekintő emberek ismertetője, akik tisztában vannak a döntéseik súlyával és következményeivel.

 

Galko, Blahová és Rajtár emlékeztette volt SaS-es kollégáit, hogy tizenkét évvel ezelőtt a közös szándékok és eszmék vitték őket a politikába. Az egyik leglényegesebb az igazságosság és a jogállamiság iránti vágy volt.

 

„Mindennek ellenére, ami a végén történt, rányomtuk a bélyegünket a korrupció elleni küzdelemre ebben a pártban. Sok veszélyes esetet hoztunk napvilágra a Smer-SD-vel és csatlósaikkal kapcsolatban”

 

– mondták a volt képviselők.

 

Kormánybuktatás helyett inkább arra kellene fókuszálniuk, amiért éveken át harcoltak

 

 „Együtt álltunk a tribünön a Bonaparte-tüntetésen, és az állami maffia elleni harcra buzdítottuk Szlovákiát. Csüggedten, de elszántan álltunk együtt a tereken Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után”

 

– emlékeztek vissza.

 

A volt képviselők hármasa abban reménykedett, hogy azok, akik a választásokon az igazság visszatérését ígérték az embereknek, győztesen zárják le a tisztességes Szlovákiáért folytatott harcot. Ezért szerintük az SaS pártnak a választóktól kapott hátralévő időt inkább arra kellene felhasználnia, amiért éveken át harcoltak, nem pedig a kormány megbuktatására.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!