Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Ma 11.00 órakor eldől a Heger-kormány sorsa, ugyanis ekkor szavaznak arról a bizalmatlansági indítványról, amelyet az SaS kezdeményezett a jelenlegi kormány ellen. A reggeli órákban Martin Borguľa bejelentette, kilép a Sme rodina frakciójából, illetve Ján Krošlák (szintén Sme rodina) is közölte, a kormány leváltása mellett fog szavazni. Jelen pillanatban úgy tűnik, egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy Sulíkék Radičová és Matovič kormánya után a Heger-kormányt is megbuktatják.

 

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter reggeli Facebook-posztjában az írta, a maffia ma megbuktatja a kormányt.

 

„Az SaS és PS képviselői nagyon jól tudják, hogy a kormány bukása mellett szavazó kulcsfontosságú személy rejtélyes véleményváltozása mögött ma nem lesz más, mint egy vásárolt szavazat. Ennek ellenére úgy tesznek majd, mintha nem tudnák, nem látnák, nem hallanák. Nyerniük kell, így a maffia által biztosított szavazat nem fog nekik bűzleni. Szomorú, hogyan tudják nyereségesen megvédeni aljas cselekedeteiket.

 

Korrupció elleni harcot ígértek a választóknak… majd összeesküdnek a kormány ellen Szlovákia történetének legnagyobb korruptjaival, holott a jelenlegi kormány garantálja a bűnüldöző szerveknek a bűnözés elleni fellépés szabadságát. Nem hiszem, hogy az SaS és a PS racionális demokratikus szavazói meg tudnak emészteni és bocsátani ilyen aljas dolgot“

 

 hirdetes_300x300  

– írta Matovič.

 

 

Gyimesi György, az OĽaNO magyar nemzetiségű képviselője egyetlen lényegre törő kifejezéssel konstatálta a mai nap várható alakulását: Vége!

 

 

Juraj Šeliga, a Za ľudí alelnöke azt írta: „Sajnos minden arra utal, hogy a Radičová-kormány bukásának története ma megismétlődik!“

 

 

Grendel Gábor (OĽaNO), a parlament alelnöke „Utolsó felhívás az SaS klubos kollégákhoz“ címmel posztolt bejegyezést a Facebookon, amelyben az írta:

 

„Borguľa és Krošlák képviselők bejelentése után, miszerint a kormány megbuktatására szavaznak, egyértelmű, hogy az Ti szavazataitokkal együtt, SaS klubos barátaim, megfelelő többségetek lesz a parlamentben. Amennyiben a javaslat benyújtása előtt azt gondoltátok, hogy a „kormány nem fog elbukni“, hogy ez csak a „többség próbája“ lesz arról, hogy kire is tud valójában támaszkodni a kormány, akkor Borguľa és Krošlák bejelentése után biztosak lehettek abban, hogy a kormány elbukik, és hogy ez nem próba lesz.

 

Ha ez a kormány a ti szavazataitokkal megbukik, akkor azt kockáztatjátok, hogy az SaS szavazói ezt nem fogják nektek megbocsátani. Már 2012-ben, a Radičová-kormány bukása után is szoros volt.

 

Ha az SaS-es szavazó nem bocsátja meg nektek, hogy Fico, Pellegrini, Mazurek, Borguľa és Krošlák segítségével megdöntöttétek a kormányt, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a következő választásokon több százezer szavazat veszik el egy Nyugat-barát, korrupcióellenes kormány megalakításához. Ne tegyétek ezt!“

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.