Nyitókép: Getty Images

 

1558 páciensnek segítettek a mentősök szilveszter éjszakáján. Leggyakrabban szív- és érrendszeri betegségben szenvedő betegeknél avatkoztak be, ezt követte a magas vérnyomás és az akut hasi fájdalom.

 

A karácsonyi rekordszámú riasztástól eltérően a szilveszter nyugodtabb volt – konstatálta Alena Krčová, a Mentőszolgálat Operatív Központjának szóvivője.

 

„Érdekes, hogy a korábbi napokhoz képest csökkent a súlyos légzési nehézségekkel küzdő betegekhez történő riasztások száma” – tette hozzá a szóvivő.

 hirdetes_810x300  

 

Tájékoztatása szerint az egy évvel ezelőtti állapothoz képest csökkent a tűzijáték szakszerűtlen kezeléséből adódó sérülések száma. „Az előző szilveszter során 32-t rögzítettünk, jelenleg 20-an voltak, a legtöbben a Kassai kerületben. Szerencsére egyetlen eset sem végződött végzetesen” – tájékoztatott.

 

Elmondása szerint a legfiatalabb páciens egy kilencéves fiú volt a Trencséni kerületből, akinek a meggyújtás közben felrobbant a pirotechnikai eszköz a kezében, és kisebb égési sérülést okozott az arcán. „Szerencsére nem volt súlyos sérülés, csak a szempillája és a szemöldöke égett meg. Nem is kellett őt kórházba vinni“ – mondta a szóvivő.

 

A mentősöket 60 súlyos alkoholmérgezéses esethez is riasztották, ezek közül a legtöbb, 14 esetben a Pozsonyi kerületben. „Szerencsére gyermek nem volt a páciensek között“ – zárta gondolatait.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!