Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az OĽANO együttműködése a parlamenten kívüli Hlasszal nem fenyeget, mivel mindkét szubjektum kölcsönösen kizárta azt. OĽANO ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a Hlas-SD sem a Smer-SD-t, sem a parlamenten kívüli Republikát nem zárta ki az együttműködésből, amelyet az ĽSNS-ből távozó képviselők alapítottak. Ezt fenyegetésnek látja.

 

„A Hlas–Smer–Republika koalíció tehát egy lehetséges és ijesztő alternatíva. Csak egy naiv ember gondolhatja, hogy az igazságügyi szervek továbbra is szabadon járnának el”

 

– írta Andrej Stančík, a külügyi tárca államtitkára az OĽANO reakciójában.

 

Hozzátette: egy egyszerű törvénnyel megszüntetnék a speciális ügyészséget, és „mindenkit eltávolítanának, aki folytatni kívánja a nyomozást”. Azt állítja, hogy a Republikát az ĽSNS-ből távozók alkotják, akiknek azonos vagy rosszabb nézetei vannak.

 hirdetes_300x300  

 

A Hlas-SD vezetője, Peter Pellegrini a TASR-nek azt mondta, pártja kizárja az OĽANO-val és az ĽSNS-szel való együttműködést, mert komoly veszélyt jelentenek a szlovák demokráciára nézve.

 

„Ha a Hlas illetékes szervei úgy döntenek, hogy a jövőben más politikai szubjektumok is veszélyt jelentenek, nem lesz gondjuk nyíltan megnevezni”

 

– tette hozzá Patrícia Medveď Macíková, a párt szóvivője a TASR-nek válaszolva.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!