Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A következő hónapokban a demokraták célja az együttműködés kell, hogy legyen – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) ideiglenesen kinevezett miniszterelnök.

 

Mint mondta, részese szeretne lenni az egyesült demokratikus erők politikájának, amely mindenki számára alakítja a társadalmat. Az egyesülés politikájáról, a tisztességről és a helyes politikai harcról beszélt. Egyúttal elutasította a felbujtó kampányokat.

 

Heger a széttagoltságot és a széthúzást tartja a szlovákiai demokratikus képviselők legnagyobb gyengeségének.

 hirdetes_300x300  

 

„Jobban összeköt bennünket, mint elválaszt. A demokrácia, a tisztelet, a szabadság, az igazságosság és a béke értékeinek erős köteléket kell képezniük számunkra“

 

– írta közösségi oldalán.

 

Véleménykülönbségek esetén is hisz a kompromisszumban.

 

„A jelenlegi csalódottságnak vagy rossz hangulatnak a társadalomban emlékeztető jelnek kell lennie erőink egyesítéséhez“

 

– tette hozzá.

 

Heger szerint Szlovákia jövője az egyesülés, nem a megosztás.

 

„A rendőrök, ügyészek, bírák, újságírók, liberálisok vagy konzervatívok, LMBTI+, romák, aktivisták vagy civil szervezetek elleni felbujtó kampányok ott keresnek ellenséget, ahol nincs. Ez csak az állampolgárok további megosztottságához vezet”

 

– vélekedett.

 

Az ideiglenes kormányfő azt állítja, hogy világos elképzelése és jövőképe van Szlovákiával kapcsolatban.

 

„Ez az egyesülés és az egység, a tisztesség és a korrekt politikai harc politikája. Olyan, ahol az ország legjobb megoldásai versenyeznek egymással. Része szeretnék lenni az egyesült demokratikus erők politikájának, amely mindenki számára modern, innovatív, művelt, kulturális, nem polarizáló és biztonságos társadalmat formál”

 

– jelentette ki.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!