Nyitókép: Michal Burza/SITA

 

2024 második negyedévében kezdődhet meg az új Rázsochy kórház építése – tájékoztatott Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök a közösségi oldalán. Az előzetes költségeket 263 millió euróra becsülik.

 

Az első rész elkészültével egy egyetemi kórház jön létre hozzávetőlegesen 695 ággyal, húsz műtővel, negyven járóbeteg-szakrendelővel és harmincötezer kórházi kezeléssel évente.

 

Turócszentmártoni kórház

 hirdetes_300x300  

 

Heger egyúttal felidézte, hogy 2022 végén tették le az új, 2026-ban elkészülő, 330 millió euróba kerülő turócszentmártoni egyetemi kórház alapkövét. Mindkét kórház finanszírozása Szlovákia helyreállítási tervéből történik, amely nagyszabású beruházásokat hoz más kórházak rekonstrukciójába és korszerűsítéséhez, valamint kisebb projektek támogatásához.

 

 „Összességében több mint 1,5 milliárd eurót különítettünk el az egészségügyre a helyreállítási tervben”

 

– tette hozzá Heger.

 

Új uniós források

 

A miniszterelnök egyúttal arról is tájékoztatott, hogy Szlovákia megkezdheti az új európai források lehívását, amelyekre az Európai Bizottság kifizette az első előlegeket. A beruházásokért, területfejlesztésért és informatizációért felelős minisztériuma hamarosan meghirdeti Szlovákia Programjának első felhívásait.

 

„A támogatást régiók, iskolák, sportpályák, utak fejlesztésére és lakások szigetelésére fordítjuk. A csaknem 13 milliárdos csomagból látni fogjuk az első pozitív változásokat, és a legfontosabb, hogy egy program és módszertan alatt lesz minden, ami nagyban megkönnyíti a bürokráciát az uniós források lehívásában”

 

– mondta Heger.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!