Nyitókép forrása: Facebook/Ministerstvo životného prostredia SR

 

Az OĽANO elnöke, Igor Matovič hovatovább egyre inkább próbál konzervatív politikusnak látszani és bírálja a genderpropagandát. Ennek eredményeképp rengeteget posztol LMBTQ-témában.

 

Legutóbb például egy homoszexuális pár esküvőjéről készült fotó (amelyen az egyik menyasszonyi ruhába volt öltözve) kapcsán írt ki egy posztot azzal: „uszályos a ruhája, ezüsttel hímezve, mégsem hercegnő, felséges úr”. Az idézet a Három mogyoró Hamupipőkének című 1973-as csehszlovák-keletnémet mesefilmből való.

 

Az epés megjegyzést nem hagyta szó nélkül a B-Complexként ismert szlovák lemezlovas, Matúš Lenický sem, aki nem mellesleg egy magát bi-gender identitásúnak (egyszerre nőnek és férfinek) valló LMBTQ-aktivista. Az illető legutóbb amiatt kapott nagyobb sajtófigyelmet, hogy Ján Budaj liberális környezetvédelmi miniszter kitüntette őt a minisztérium díjával „polgári elhivatottsága és a kisebbségek védelme” okán.

 

 hirdetes_300x300  

B-Complex Matovič bejegyzéséhez írt kommentárjában keményen kritizálta az OĽANO elnökét:

 

„Először Fico változott nácivá, most Matovič – szép példája ez annak, hogyan korrumpálja az embert a hatalom”.

 

A volt pénzügyminiszter erre „szörnyű bolondnak” nevezte őt, ám a valódi sértés az volt, hogy mindezt hímnemben írta. Ezt az LMBTQ-terminológia (merthogy ilyen is van) misgenderingnek nevezi. Az ilyet a Twitter hiperérzékeny cenzorjai korábban gyűlöletbeszédként tartották számon, most, hogy a közösségi oldal Elon Musk kezébe került, felmerült, hogy a misgendering besorolását átértékelik.

 

Standard.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!