Nyitókép: SITA/Milo Fabian

 

Ukrajna átvette a nyolcadik szlovák gyártmányú Zuzana 2 önjáró tarackot. Ez az utolsó tarack, amelyet Szlovákia a Konštrukta-Defence állami részvénytársaságon keresztül szállít Ukrajnába a kereskedelmi adásvételi szerződés alapján. A védelmi minisztérium kijelentette, hogy az egyes tarackok átadására azt követően került sor, hogy a fizetség jóváírásra került a minisztérium számláján. Erről Martina Kovaľ Kakaščíková, a szlovák védelmi minisztérium szóvivője tájékoztatta.

 

„A mai napon hazai védelmi iparunk által gyártott, kiváló minőségű tüzérségi rendszerek egész ütegét szállítottuk le Ukrajnának. Bízunk abban, hogy segítségükkel az ukrán védők minél több életet megmentenek, és közelebb hozzák hazájukat a feltétel nélküli győzelemhez az ellenség felett, aki csak azért folytatja a kifosztást, terrorizálást és megölést, mert továbbra is kudarcot vall a csatatéren”

 

– mondta az ideiglenesen felhatalmazott védelmi miniszter, Jaroslav Naď (OĽANO).

 

 hirdetes_810x300  

A kereskedelmi értékesítési szerződés keretében nyolc Zuzana 2 tarack szállítására vonatkozó szerződés teljesítése mellett a Konštrukta-Defence további 16 Zuzanát gyárt Ukrajna számára, amelyet Dánia, Németország és Norvégia közösen finanszíroz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!