Nyitókép: Pixabay/PhotoMIX-Company

 

Csaknem 750 százalékkal nőtt a gázár havi befizetési előlege a nagyrőcei (Revúca) járásbeli Tornalja (Tornaľa) városában a tavalyi évhez képest. A villamos energia esetében hozzávetőlegesen 250 százalékos a növekedés. A magas energiaköltségekre reagálva az önkormányzat több költségtakarékossági intézkedést is hozott – nyilatkozta Győrfi Erika, a város polgármestere.

 

Konkrét számokkal: a jelenlegi havi befizetések összege az áram esetében 3670 euró helyett csaknem 9250 euróra rúg. A gáz esetében a havi törlesztőrészletek 3040 euróról közel 22 730 euróra nőttek.

 

„A 2023-as költségvetést 2022 decemberében fogadtuk el, de ekkora energiaár-növekedésre nem számítottunk. Ezekre a jelenleg kiírt szerződésekre még a költségvetésben sincs fedezet”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta a polgármester. Tornalja az energiaárak drasztikus emelkedése kapcsán több költségtakarékossági intézkedést is hozott. A közvilágításban minden második lámpát lekapcsoltak, ahogy egyes városi épületek is, máshol „csak” mérsékelték a hőmérsékletet.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!