Nyitókép: Tragácik/Imhd.sk

 

Február 13-tól a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) valamennyi autóbusz és trolibusz vonalán csak jelzésre (zastávka na znamenie) állnak meg a járművek a megállókban. Az intézkedésre a közlekedési cég szerint több okból kifolyólag is szükség van.

 

Ide tartozik a tömegközlekedés üzemeltetési költségeinek csökkentése (a járművek megállása és indítása miatti üzemanyag-megtakarítás mintegy félmillió euróra rúg), az utazási idő körülbelül 10 százalékos csökkentése, igaz csúcsidőn kívül, valamint a károsanyag-kibocsátás csökkentése.

 

A DPB elmondta, hogy ez a változás a buszmegállókban várakozó utasokat nem érinti. Az utasnak elegendő a megállóban várakoznia, hogy a közeledő jármű vezetője láthassa. A beérkező jármű akkor is megáll a megállóban, ha egy másik vonal busza már a megállóban van.

 hirdetes_300x300  

 

A járműben utazóknak azonban a kiszállás előtt mindig időben jelezniük kell kiszállási szándékukat a STOP gomb vagy az ajtónyitó gomb megnyomásával.

 

Martin Chlebovec, a DPB szóvivője elárulta, hogy ez a változás csak a város megállóinak mintegy harmadát érinti, mivel a többi megállónál már korábban is érvényes volt a „jelzésre” való megállás.

 

Körkép.sk, Imhd.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!