Nyitókép: SITA/Milo Fabian

 

Miloš Zeman cseh elnök úgy véli, hogy utódja is jó kapcsolatokra fog törekedni Szlovákiával – nyilatkozta szlovákiai búcsúlátogatása alkalmával a Magas-Tátrában.

 

„A köztünk lévő kapcsolatok nemcsak problémamentesek, mi több: azt mondanám, hogy nagyszerűek. Azt kívánom Szlovákiának, hogy találjon megoldást a belpolitikai problémáira.”

 

Zeman nagyra becsülte, hogy Zuzana Čaputová szlovák államfő a kevés politikusok egyikeként meglátogatta őt a kórházban. Hozzátette, hogy ebben a pillanatban derült ki számára az emberség az, amit a legjobban értékel Čaputovában.

 

 hirdetes_300x300  

Čaputová beszédében nagyra értékelte, hogy Zeman a Magas-Tátrát választotta búcsúlátogatásához. Kiemelte: a két elnök négy év alatt tizenháromszor találkozott egymással. Noha néhány dologról sokszor eltérő véleményen is voltak – mondta Čaputová –, mégis „nagyon nagyra” tartja, hogy mindig nyitott és kölcsönös tiszteletben alapuló légkörben tudtak egymással beszélni.

 

Miloš Zeman leköszönő cseh elnök háromnapos búcsúlátogatáson vesz részt Szlovákiában. Zuzana Čaputová mellett Szlovákia egykori államfőivel és Eduard Heger (OĽaNO) ideiglenesen kinevezett miniszterelnökkel is találkozik.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!