Nyitókép: SITA

 

A Szlovák Pékek, Cukrászok és Tésztakészítők Szakszervezete (SZPCC) megvizsgáltatja az energiaszolgáltatók intézkedéseit. Ha bebizonyosodik az energiaszolgáltatók erőfölénnyel való visszaélése, a Monolóliumellenes Hivatalhoz és és az ideiglenesen kinevezett Karel Hirman gazdasági miniszterhez fordulnak.

 

„A pékségek, cukrászdák és tésztaüzemek jelenleg hatalmas havi számlákat és az eddigiekhez képest 6-10-szer magasabb előlegszámlákat kapnak, amit egyszerűen nincs miből finanszírozniuk. Ha az üzemek csődbe mennek, mert közben bezárnak a megemelkedett rezsiköltségek miatt, kiknek fogják az energiaszolgáltatók visszafizetni a túlfizetéseket? Kik látják el majd az embereket kenyérrel, péksüteményekkel? Nem leszünk az energiaóriások viszontbiztosítói csak azért, mert domináns pozícióban vannak a régiókban”

 

– fejtette ki Lapšanský, az SZPCC elnöke.

 hirdetes_300x300  

 

Megjegyezte, az SZPCC már befejezte a tárgyalásokat Hirman gazdasági miniszterrel, előrelépés azonban egyelőre nem történt.

 

Lapšanský szerint a pékek az ideiglenesen kinevezett agrárminisztert, Samuel Vlčant (OĽANO-jelölt) is okolják a súlyos kudarcért.

 

Vlčan ugyanis késik az ún. Omnibusz beépítésével a szlovák jogszabályi rendszerbe.

 

„Ez az uniós szabályozás kibővíti a szervezetek gazdasági alapú együttműködését, összevonását, így javítva tárgyalási pozícióikat az élelmiszerláncon belül. Sok pék és cukrász ezért olyan helyzetbe kerül, hogy a tevékenységének bezárását fontolgatja. Támogatás nélkül egyszerűen nem boldogulnak”

 

– hangsúlyozta Lapšanský.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.