Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A Fülöp-szigeteki Henry Acorda 2018-as meggyilkolásáért 9 éves börtönbüntetését töltő Juraj Hossu szabadulni akar. A Nagyszombati Kerületi Bíróság február 22-én dönt a feltételes szabadlábra helyezésről, elrendelt technikai ellenőrzés mellett.

 

A Fülöp-szigeteki állampolgár halálának ügyében 2019 szeptemberében a Pozsonyi Kerületi Bíróság helyt adott az ügyész javaslatának, és hatályon kívül helyezte a Pozsonyi I. Járásbíróság azon év májusában hozott eredeti határozatát, amely a vádlottat hat évre ítélte el, és maga a Pozsonyi Kerületi Bíróság kilenc év börtönbüntetést rótt ki Hossura. Büntetését egy minimális biztonsági fokozatú intézetben kell letöltenie.

 

Az eset 2018. május 26-án, szombaton a hajnali órákban történt a pozsonyi Széplak utcában (Obchodná), amikor Acorda kiállt két nő mellett, akiket az éppen elítélt Hossu zaklatott. A férfi megtámadta Acordát, miközben fejbe rúgta. A Fülöp-szigeteki férfi ezt követően 2018. május 31-én a kórházban meghalt.

 hirdetes_810x300  

 

A vád szerint a földön fekvő Henrynek adott rúgás agyvérzést, súlyos duzzanatot, majd agyhalált okozott. Ezzel összefüggésben Hossu sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a szóban forgó időpontban alkohol és szorongásos betegségek kezelésére szolgáló gyógyszer hatása alatt állt.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!