Nyitókép: Facebook/Peter Pellegrini (Tlačová beseda strany HLAS ne tému/Screenshot)

 

Peter Pellegrini (Hlas-SD) arra szólította fel a parlamenti pártokat és képviselőket, hogy támogassák az előrehozott választások júniusi határidejét. Ezenfelül meghívta Zuzana Čaputová köztársasági elnököt a parlamentbe, hogy délután 14 órakor jelenjen meg a képviselők előtt. Szerinte ha délután nem nyitják meg a rendkívüli ülést a választások időpontjáról, akkor jobb, ha a köztársasági elnök egy szakértői kormányt bíz meg a kormányzással.

 

Pellegrini arra buzdította az elnököt, hogy legyen erélyes, ha komolyan gondolja, amit mondott. Szerinte egyértelmű üzenetet kell küldenie a kormánynak, hogy amennyiben így folytatódik a napi politika az országban, akkor az úgynevezett szakértői kormány kinevezése elkerülhetetlenné válik.

 

Emellett felszólította az államfőt, hogy tárgyaljon az SaS elnökével, Richard Sulíkkal, és beszéljen vele a júniusi határidő támogatásáról. Pellegrini szerint jelenleg Sulík a mérleg csúcsa. Egyben bírálta az SaS-t, amely már bejelentette, hogy nem támogatja a rendkívüli ülés összehívását.

 hirdetes_810x300  

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.