Nyitókép: Pixabay/Pexels

 

Több mint 41 000 érettségiző diák számára kezdődik meg az írásos érettségi a jövő héten. Március 14. és 17. között szlovák nyelvből és irodalomból, egy választott idegen nyelvből, matematikából, valamint magyar illetve más nyelvből tesznek írásbeli vizsgát.

 

Kedden a szlovák nyelv és irodalomból vár extern vizsga és írásbeli esszé az érettségizőkre, egy nappal később a választott kötelező idegen nyelv következik B1 vagy B2 szinten. Az angol nyelvre jelentkeztek a legtöbben, összesen csaknem 35 800 diák. Ezt követi a német nyelv (1068 tanuló) és az orosz nyelv (443 tanuló). 14 végzős a francia nyelvet, négyen a spanyolt, egy diák pedig az olasz nyelvet választotta. Csütörtökön több mint 5100 érettségizőt várnak a matematikai vizsgára – az összes érettségiző megközelítőleg 12,5 százaléka választotta a matematikát fakultatív vagy önkéntes tárgyként.

 

Az érettségi hetét pénteken extern vizsgával és fogalmazással zárják a szlovák nyelv és szlovák irodalom, valamint a magyar illetve ukrán nyelv és irodalom témakörben a nemzetiségi tannyelvű iskolák tanulói számára.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!