Jaroslav Naď aláírta a MiG-ek átadását célzó kormányközi megállapodást - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Jaroslav Naď aláírta a MiG-ek átadását célzó kormányközi megállapodást

A védelmi minisztérium szerint a megállapodás megfelel Szlovákia külpolitikai érdekeinek.

Nyitókép: TASR – Jaroslav Novák

 

Jaroslav Naď ideiglenesen megbízott védelmi miniszter és Myroslav Kastran ukrán nagykövet aláírták a MiG-ek átadását célzó kormányközi megállapodást. Eszerint Szlovákia 13 darab MiG-29-es vadászgépet és két Kub légvédelmi rendszert adományoz Ukrajnának – tájékoztatott Martina Kakaščíková szóvivő.

 

“Szlovákia ma egyértelmű jelzést tett, hogy a történelem jó oldalán áll. A legnagyobb érték az emberi élet, ezért hiszem, hogy a szlovák technikának köszönhetően a lehető legtöbb életet meg lehet menteni.”

 

– mondta Naď. Kakaščíková szerint a Szlovák Köztársaság kormánya és az ukrán miniszteri kabinet között létrejött, a katonai felszerelések adományozásáról szóló megállapodás megfelel Szlovákia külpolitikai érdekeinek. A MiG-ek és a Kubok Ukrajnának való adományozásáról az ideiglenesen megbízott kormány döntött pénteken.

SJE Nyílt nap

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2023. Már. 17. 20:29

A legnagyobb érték az emberi élet,...- mondja Ő és fegyvereket küld embereket ölni..., mert ugye van jó emberölés is! Ennyit a békéről ... a technika, mely életeket ment..., a golyó, mely kiválasztja a bűnösöket, a bomba, mely békét teremt. Ugyan már kedves nagyurak, miért nem mennek személyesen segíteni a frontra, annyi emberéletet menthetnének meg, amennyit csak akarnak, de minket, akik nem vagyunk ennyire felvilágosultak, kérjük, hagyjanak ki az ilyen típusú életmentésekből! Mi elvagyunk békében magunk is, amíg Önök nem tesznek róla, hogy ez megváltozzon!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket