Nyitókép: SITA/Marek Lukáč

 

Nagypéntek üzenete vallástól függetlenül mindenki számára aktuális. Felhívást jelent arra, hogy megszabaduljunk az előítéletektől, hogy ne ítéljünk és ne büntessünk – jelentette ki Zuzana Čaputová államfő a közösségi oldalán. Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke és Eduard Heger ideiglenes miniszterelnök is írt húsvéti üzenetet.

 

„A nagypéntek alkalom arra, hogy megálljunk a közeledő ünnepek küszöbén, és érzékeljük a húsvéti üzenet mélységét. Elgondolkodjunk a fájdalomról és a reményről. Arról a képességről, hogy megbocsássunk, és ne válaszoljunk a rosszra még több rosszal”

 

– mondta Čaputová.

 

 hirdetes_810x300  

Az elnök szerint a nagypéntek üzenete különösen fontos ma, olyan időkben, amikor a társadalomról és a világ helyzetéről alkotott kép olyannyira eltér vágyainktól, elvárásainktól. Arra buzdította az embereket, hogy ne tántorítsa el őket a gyűlölet, és engedjék megszólalni a szeretetet, az együttérzést, a megértést és az irgalmat.

 

A parlament elnöke jó egészségben és szeretteik körében eltöltött ünnepeket kívánt az embereknek.

 

A megbízott miniszterelnök Jézus Krisztus szenvedésének és kereszthalálának napjaként emlékezik meg nagypéntekről.

 

„A családommal együtt részt vettem ma máriavölgyi (Marianka) keresztút imáján, ami hatalmas pillanat volt számomra. Békés ünnepeket és pihenést kívánok”

 

– írta a közösségi oldalán.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!