Nyitókép: Progresszív Szlovákia Fb-oldala

 

Politikai nagygyűlést szervez a Progresszív Szlovákia Pozsonyba Zuzana Čaputová államfő támogatása érdekében. Az SaS parlamenti képviselője, a szélsőséges liberális Ondrej Dostál kritizálja elvbarátait.

 

A Progresszív Szlovákia szerint az államfő azt tervezi, hogy nem indul újra a közelgő államfőválasztáson. Közösségi oldalán a párt azt írja, hogy „Čaputová gondolkodik, hogy nekivágjon-e második ciklusának.“

 

 hirdetes_810x300  

A párt, melynek tagja volt megválasztása előtt az államfő is, ezért azt tervezi, hogy nyilvánosan is politikai támogatásáról biztosítja Čaputovát. Ennek érdekében nagygyűlést szervez. Mint írják, ezen megköszönnék eddigi munkáját, illetve arra kérik az állampolgárokat, hogy vegyenek részt ők is a rendezvényen.

 

„Találkozzunk, ne legyen üres az elnöki palota előtti tér. Támogassuk az államfőt, hogy a szlovák politikában továbbra is az emberséget, szakértelmet, demokratikus jövőképet, reményt képviselje, mutatva, hogy lehet ezt jobban is csinálni,“

 

olvasható a Progresszív Szlovákia bejegyzésében.

 

Az SaS liberális politikusa, Ondrej Dostál ellenben úgy látja, hogy az egész inkább a progresszívok saját kampánya, mintsem Čaputová támogatása.

 

Dostál szerint kérdés, hogy egy ilyen rendezvény az államfő támogatását-e szolgálja. Szerinte a progresszívok inkább azt kívánják jelezni, hogy közülük indult politikai pályára a jelenlegi államfő, és szeretnének Čaputová liberálisok körében fennálló népszerűségéből meríteni.

 

A nagygyűlés április 14-én lesz és a Facebookon közzétett eseményen eddig 188 személy jelezte részvételét. Érdekesség, hogy míg az SaS parlamenti képviselője, a konzervatívból lett liberális Dostál kritizálja a rendezvényt, párttársa, Juraj Droba, Pozsony megyefőnöke támogatja azt.

 

Hogy Zuzana Čaputová indul-e vagy sem a következő államfőválasztáson, egyelőre nem tudni. Ő maga korábban úgy nyilatkozott, hogy az év folyamán fog ezzel kapcsolatban nyilatkozni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.