Nyitókép: Rendőrség Fb-oldala

 

Csaknem öt és fél tonna illegális dohányt foglalt le a Pénzügyi Igazgatóság Bűnügyi Hivatala (KÚFS). Az államot ért kár az előzetes számítások szerint csaknem 650 ezer euró. A zsolnai régióban zajló Drótos akció keretében két embert a helyszínen őrizetbe vettek. Az egyik elkövető ellen már korábban is vádat emeltek adó- és biztosítási csalás bűntette miatt.

 

Illegális cigarettagyártás

 

 hirdetes_810x300  

Ha bűnösnek találják őket, 7-től 12 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak. Az egyik személy az Európai Unió területén történő illegális cigarettagyártással kapcsolatos szervezett bűnözésben is részt vehetett.

 

„Egy kereskedő cég által bérelt raktárhelyiségben állításuk szerint műtrágya volt. Ehelyett azonban 36 dobozban több mint 5,4 tonna nyersdohányt találtak a rendőrség munkatársai”

 

– áll a jelentésben.

 

Adóbejegyzési kötelezettség

 

A kereskedő cég azonban nem tett eleget a dohánytermékek adójára vonatkozó regisztrációs kötelezettségének, és bár kereskedelmi tevékenységet folytatott, nullás áfabevallást nyújtott be.

 

„Illegális tevékenységgel az előzetes becslések szerint 547 ezer euró dohánytermék jövedéki adót és további 100 ezer euró áfát vontak meg az államtól az elkövetők”

 

– tájékoztat a pénzügyi igazgatóság.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!