Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Április végén jelent meg a hír a szlovák sajtóban, hogy a Republika ellenzéki párt büntetőfeljelentést tett egy besztercebányai illető ügyében, akit állítólag megtámadott egy részeg amerikai katona.

 

Jaroslav Naď leköszönő megbízott védelmi miniszter kedden az üggyel kapcsolatban kijelentette, hogy nem történt késes támadás a híresztelésekkel szemben.

 

„Az az igazság, hogy az említett amerikai katona csak saját magát sebesítette meg, mert a késsel, amivel játszadozott, saját kezét vágta meg, majd kirohant a kocsmából, ahol a rendőrök ártalmatlanították”

 

írta Naď azzal, hogy a katona kimenője idején, alkohol befolyásoltága alatt „helytelen késhasználattal” félelmet kelthetett a nyilvánosságban.

 hirdetes_810x300  

 

A miniszter szerint azonban a nyomozás megállapította, hogy senkit sem fenyegetett meg, nem veszélyeztetett és senkire sem támadt rá. Így nem is sértett törvényt. Ugyanakkor viselkedése helytelen volt, amit a Szlovákiában ténykedő többnemzeti NATO-egységek képviselői is tudatosítottak, ezért az illető amerikai katona kénytelen volt elhagyni Szlovákiát.

 

Standard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!