Nyitókép: SITA/Business Wire

 

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma jóváhagyta a könnyű páncélozott járművek (JLTV) esetleges eladását a szlovák kormánynak, valamint a hozzá kapcsolódó berendezéseket és szolgáltatásokat 250 millió dollárra becsült költséggel. A beszállító az amerikai Wisconsin állambeli Oshkosh lesz – tájékoztatott az Agenparl hírügynökség és más médiumok, amelyek az amerikai külügyi tárcát idézték.

 

A szlovák kormány 192 darab páncélozott jármű (JLTV), M2A1-es géppuskák, vegyianyag-detektorok, 40 milliméteres MK19-es gránátvetők, valamint számos egyéb fegyver és katonai felszerelés megvásárlását kérte.

 

Az amerikai minisztérium szerint ez a jóváhagyott eladás támogatja az Egyesült Államok külpolitikai és nemzetbiztonsági céljait azáltal, hogy elősegíti a NATO-szövetséges Szlovákia biztonságának javítását, amely a politikai stabilitás és a gazdasági fejlődés egyik eleme Európában.

 hirdetes_300x300  

 

Az eladás javítja Szlovákia jelenlegi és jövőbeli fenyegetésekkel való megbirkózási képességét is, mivel a járművek (JLTV) növelik a szlovák szárazföldi erők mobilitását és erősítik a szárazföldi katonai egységek védelmét. A páncélozott járművek beszerzése lehetővé teszi az orosz gyártású haditechnikai eszközök fokozatos kivonását.

 

Az új járművek beszerzése fontos mérföldkövet jelent Szlovákia számára, amely a 21. századhoz méltó, ütőképes hadsereget kíván felépíteni, amely megfelel az ország honvédelmi szükségleteinek, és hatékonyan járul hozzá a NATO műveleteihez. Szlovákiának nem okoz nehézséget az ilyen technológia beépítése fegyveres erőibe.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!