Nyitókép: TASR

 

A kormány abban érdekelt, hogy Szlovákia külpolitikai irányultságának a kontinuitása megmaradjon, ahogy a külügyminisztériumot is szakmai és nem politikai szinten kell vezetni – mondta Ľudovít Ódor kormányfő csütörtökön az új külügyminiszterrel, Miroslav Wlachovskýval folytatott megbeszélése után.

 

Hangsúlyozta, hogy Szlovákia jó tagja akar lenni az Európai Uniónak és az Észak-atlanti Szövetségnek.

 

„Tiszteletben tartjuk az összes megállapodást, amelyet a Szlovák Köztársaság aláírt, ugyanakkor teljesítjük az összes kötelezettségünket”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta. Wlachovský megismételte, hogy Szlovákia külpolitikája világos, átlátható és értékalapú lesz. Hozzátette: Szlovákia álláspontja az ukrajnai háborúval kapcsolatban is változatlan marad.

 

„Az álláspontunk egyértelmű, igazságos békét akarunk, amely megbünteti a bűnösöket és kárpótolja az áldozatokat. Továbbra is támogatni fogjuk Ukrajnát, ahogy eddig is tettük, mert ez Szlovákia és a polgárok érdeke.”

 

Az új külügyminiszter a stratégiai kommunikációt és a dezinformáció elleni küzdelmet is fontos témának tartja, amellyel foglalkozni kíván. Emellett a lehető legjobb kapcsolatokat szeretné fenntartani a szövetségesekkel és a szomszédokkal. Azt is elmondta, hogy pénteken Prágába, a jövő héten pedig Varsóba utazik.

 

Ódor első külföldi útja egyébként Németországba vezethet.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.