Nyitókép: körkép.sk

 

Ártatlannak találta Marian Kočnert Ján Kuciak meggyilkolásának megrendelésében a bazini Specializált Büntetőbíróság. A másik oldalon Alena Zsuzsovát viszont összevont ítéletként 25 évre ítélték.

 

A 2018-ban brutálisan meggyilkolt Ján Kuciak és menyasszonya szülei az ítélet elhangzása után elhagyták a tárgyalótermet.

 

„Egyszerűen fogalmazva fujj az igazságszolgáltatásunknak”

 

reagált az ítéletek elhangzása után Zlatica Kušnírová.

 hirdetes_300x300  

 

„Nem csak bekötött szemű, hanem fejhallgatós igazságszolgáltatás”

 

kommentálta az ítéleteket Jozef Kuciak, a meggyilkolt újságíró édesapja. A fiatalok családja fellebbez az ítélet ellen.

 

Kočnert a bíróság nem találta bűnösnek az ügyészek (Maroš Žilinka, Daniel Lipšic, Peter Šufliarsky) meggyilkolásának előkészítésében sem. A szenátus 2:1 arányban találta ártatlannak Kočnert.

 

Zsuzsávát a bíróság bűnösnek találta Kuciak meggyilkolásának előkészítésében. A hozzátartozók számára meg kell térítenie a temetés költségét 1490 euró értékben, valamint 160 ezer euró nem vagyoni kárt is ki kell fizetnie. A szenátus 3:0-hoz arányban döntött bűnösségéről.

 

Zsuzsovát ugyancsak bűnösnek találták Maroš Žilinka és Peter Šufliarsky meggyilkolásának előkészítésében is, ezenfelül tiltott fegyverkezés vádjában is bűnösnek találták, miután ő adott pénzt Dušan Kracinának fegyvervásárlásra, melyet a gyilkosságokhoz használt volna. Kracina 8 évet kapott a gyilkosságok előkészítésében való részvételéért.

 

A bíróság törölte korábbi ítéletét, melyben 21 évre ítélte Zsuzsovát Basternák László meggyilkolásáért, most 25 évet kapott összevont ítéletként.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!