Nyitókép: SITA/Úrad vlády SR

 

Peter Pellegrini, a parlamenten kívüli Hlas-SD elnöke a tervek szerint hétfőn kora este találkozik Ľudovít Ódor miniszterelnökkel. Az OĽANO mozgalom vezetője, Igor Matovič még nem egyeztetett vele a találkozó időpontjáról. Eduard Heger volt miniszterelnök arról tájékoztatott, hogy kedden (május 30-án) tárgyal Ódorral. A tárgyalásokon a Smer-SD párt is részt vesz.

 

Pellegrini érzelmektől és politikai indulatoktól mentes konstruktív vitát vár a miniszterelnökkel. „Valószínűleg tájékoztatni fog arról, hogy mit kíván beletenni a kormány programnyilatkozatába. Valószínűleg szó lesz arról a kezdeményezésről is, hogy a kormány korábban nyújtsa be a kiegyensúlyozott költségvetést, ha nem kap bizalmat” – mondta. Pellegrini egyelőre nem gondolja, hogy a Hlas-SD megváltoztatja álláspontját, és bizalmát szavaz a szakértői kormány iránt.

 

Eduard Heger volt miniszterelnök a prioritásairól is szeretne beszélni Ódorral. „Fontos számunkra, hogy folytassuk a helyreállítási terv reformjait és más dolgokat, amelyeket kormányként támogattunk” –mondta.

 hirdetes_300x300  

 

Juraj Blanár, a Smer-SD képviselője elmondta, hogy meghívást kaptak a miniszterelnökkel való találkozóra, de több információja nincs. Szerinte készek objektíven beszélni vele a Szlovákiát nyugtalanító dolgokról. „Nem az államtitkárcseréről vagy az államhatárok védelméről, hanem az áremelésekről és alapvető dolgokról szeretnénk vele beszélni” – mutatott rá.

 

Matovič szintén részt vesz az Ódorral folytatott találkozón, de a találkozó pontos időpontjáról nem egyeztetett. Saját szavai szerint a találkozón hallgatni fog.

 

A miniszterelnök hétfőn megkezdi a meghirdetett találkozósorozatot a parlamentben képviselt politikai pártok vezetőivel. Szóba kerül a kormány programnyilatkozatának támogatása és a kormány bizalmi szavazásának lehetősége.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!