Nyitókép: TASR/AP

 

A legrettegettebb motoros banda, a Hells Angels (Pokol Angyalai) tagjai a világ legnagyobb motoros találkozójára tartanak, amelyre első alkalommal kerül sor Pozsonyban. A banda sokak szerint kapcsolatban áll a szervezett bűnözéssel, és bűnözői tevékenységeiről, zavargásairól és agresszív viselkedéséről ismert. Néhány tag neve kábítószer-kereskedelemben, fegyverkereskedelemben, sőt gyilkosságban is felmerült – írja a Startitup.

 

Az eseményre először kerül sor Szlovákiában, ezért szigorú biztonsági intézkedések kísérik. A motorosok fő programja Somorján lesz június 2-tól 4-ig. A Hells Angelsnek több mint 3500 tagja van.

 

A somorjai polgármester a vállalkozások bezárását tanácsolta

 hirdetes_300x300  

 

Az eseményen mintegy 3000 bandatag részvételére számítanak. A rendőrség gondoskodik a biztonságról a fővárosban és közvetlen környékén is. Somorja polgármestere szerint „a rendőrségnek az M.R. Štefánik Gimnázium területén van kialakítva a bázisa, ahol a fenntartó a Nagyszombat Megyei Önkormányzat, és nem a város”.

 

A Startitup információi szerint Somorja belvárosában még nem látták a rettegett motorosokat, de néhány sofőr már a 63-as főúton és a Csölösztő felé vezető utcákban felfigyelt rájuk. A Hells Angels tagjainak agresszív viselkedésétől tartva egyes üzletemberek a polgármester kérésére üzletüket is bezárták a motorosok távozásáig.

 

„Múlt héten meghívtam a tulajdonosokat – a gasztrovállalkozások üzemeltetőit –, ahol tájékoztattam őket arról, hogy Somorján ilyen rendezvényre kerül sor. Ugyanakkor azt mondtam nekik, hogy fontolják meg, kinyitják-e telephelyeiket vagy sem. Én azt tanácsoltam nekik, hogy ne nyissanak ki a délutáni és az esti órákban, de nem tilthatom meg nekik”

 

– magyarázta Orosz Csaba, Somorja polgármestere.

 

Arra a kérdésre, hogy a várost előre tájékoztatták-e a találkozóról, a polgármester azt válaszolta: „A várost a szervező nem tájékoztatta a programról. Az egész rendezvény a Kormorán Hotel magánterületén és a szomszédos parkban kerül megrendezésre június 1. és 4. között”.

 

A rendőrség már időben felkészült a motorosokra

 

A Hells Angels motoros klub találkozója kapcsán a Startitup felvette a kapcsolatot a rendőrség szóvivőjével, Denisa Bárdyovával is, akitől afelől érdeklődtek, hogy a fővárosban és környékén be kellett-e már avatkoznia a rendőrségnek a motoros banda tagjainak esetleges törvényszegése miatt.

 

„Még nem jegyeztük fel a közrend megsértésének vagy egyéb jogellenes tevékenység elkövetésének esetét a motorosokkal kapcsolatban. Szintén ebben az összefüggésben nem került sor a személyi szabadság korlátozására vagy személyek letartóztatása. Az összes biztonsági kockázat mérlegelése után szükséges számú rendőrt jelöltük ki, akik felügyelik a közrendet és az állampolgárokkal szemben is elvégzik a szükséges intézkedéseket, hogy szükség esetén időben és hatékonyan tudjanak beavatkozni a városban”

 

– tette hozzá.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.