Nyitókép: afp / Ludovic Marin

 

Emmanuel Macron francia elnök kivételes abban, hogy valóban politikát akar csinálni, és nem csak adminisztrátor vagy kommentátor akar lenni – mondta Ivan Korčok egykori külügyminiszter a TASR TV „Pavol Demeš CD Klub” című műsorában. Arra is rámutatott, hogy nem mindig azonosul teljesen Macron kijelentéseivel.

 

Szavai szerint „kevés olyan politikus van ma az európai színtéren”, aki az általános biztosítékokon túlmutató dolgokról tud beszélni. Korčok a francia elnök nyelvezetéről és stílusáról is elismerően szólt. A szlovák külügy egykori vezetője szerint Macron „nem riad vissza a vitáktól”.

 

Macron a pozsonyi GLOBSEC-en azt mondta, hogy Ukrajna nem távozhat üres kézzel a következő, júliusi vilniusi NATO-csúcstalálkozóról, mert „Ukrajna megvéd minket” – méltatta Korčok a francia elnököt. Ugyanakkor a francia elnök a Nyugat-Balkán minél gyorsabb integrációját is szorgalmazta, amivel Korčok nem teljesen ért egyet, és azzal érvel, hogy a balkáni államok sok mindenért maguk viselik a felelősséget.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!