Nyitókép: SITA

 

Kezd beigazolódni a Körkép.sk néhány nappal ezelőtti információja arról, hogy a liberális, progresszív oldal Čaputová–Korčok cserét szeretne az elnöki palotában.

 

Zuzana Čaputová jelenlegi államfő tegnap jelentette be, hogy nem indul az újabb ötéves ciklusért. Portálunk értesülései szerint neve amerikai körökben a NATO-főtitkári poszt kapcsán merült fel.

 

 hirdetes_810x300  

Ivan Korčok, aki legutóbb Igor Matovič kormányában töltötte be a külügyminiszteri posztot, mely alatt több magyarellenes, soviniszta megnyilvánulása is volt, szerdán előállt a farbával.

 

Rövid sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy nem számolt azzal, hogy Čaputová nem jelölteti újra magát. Mivel bejelentése még viszonylag friss, önmagára vonatkozóan nem tud még végérvényes választ adni arra vonatkozóan, hogy indul-e az államfőválasztáson. Annyit mondott, hogy elég ideje van még arra, hogy mérlegelje annak pozitív és negatív oldalát.

 

„Tudatosítom, hogy a társadalomban nagy igény van arra vonatkozóan, hogy megmaradjon az államfői tisztség iránti magas bizalom. Egyetértek azzal, ahogy a jelenlegi államfő a hivatalát vezette, és ahogy kommunikált,“

 

mondta Korčok.

 

Az biztos, hogy a Szövetség-Aliancia saját, magyar jelöltet indít a 2024-es államfőválasztáson. Gyimesi György a Körképnek még tavaly decemberben azt mondta, hogy érdekli ez a kihívás.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!