Nyitókép: mutualmedica.com

 

Több száz gyermekorvos mond fel péntektől, ezt többek között a túlterheltséggel indokolják. Követelik a Munka Törvénykönyvének betartását, a munkaidő tiszteletben tartását, valamint a munka utáni pihenéshez való jogot és az egészség védelmét.

 

„Minden ötödik gyermekorvos hiányzik a rendszerből, a dolgozó orvosok közül pedig minden második nyugdíjas”

 

– áll a közleményben.

 

 hirdetes_810x300  

Közben a Szövetség is állást foglalt az ügyben. A Körkép megkeresésére azt írták:

 

A kormányzat nem veszélyeztetheti gyermekeink egészségügyi ellátását! Folytatódik a káosz! Mivel a parlamenti képviselők nem tartották be az ígéretüket, ezért a mai nappal tömeges felmondásba kezdenek a gyermekorvosok a gyermekorvosi ügyeleteken. A szakorvosokból óriási hiány van országszerte!

 

A Szövetség már a koronavírus-járvány alatt felhívta a figyelmet az orvoshiányra. Választási programunkban is prioritásként kezeljük ezt a problémát, és konkrét megoldásként az egészségügyi intézményi ösztöndíjprogram bevezetését javasoljuk az orvosi karok hallgatói számára, amiért vállalnák, hogy a tanulmányaik elvégzését követően meghatározott időre hazai egészségügyi intézményben dolgoznak.

 

A rendkívüli helyzetre való tekintettel most azonnali megoldásra van szükség, ezért felszólítjuk Boris Kollár házelnököt, a parlament haladéktalanul, rendkívüli ülésen foglalkozzon a kialakult helyzettel. A korábbi felmondási hullám nem ismétlődhet meg!

 

Teraz.sk/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!