Nyitókép: teraz.sk

 

Igor Matovič meglepetést okozott. Az előző választásokat megnyerő OĽaNO jelöltlistájának élén Zsolna megyefőnöke, Erika Jurínová szerepel. A korábbi kormányfő és pénzügyminiszter, egyben az OĽaNO elnöke, Igor Matovič az utolsó, 150. helyen szerepel.

 

Az OĽaNO a napokban bejelentette, hogy a Keresztény Unióval és a Za ľudíval közösen koalícióban indul. Választási kampányra így akár 9 millió eurót is elkölthetnek, ugyanakkor, lévén, hogy koalícióról van szó, a bejutási küszöb számukra nem 5, hanem 7 százalék. Matovič ezzel elég nagy kockázatot vállal, ugyanakkor azt is jelzi, hogy bízik a bejutásban. Mint elmondta, az OĽaNO az egyetlen párt Szlovákiában, mely továbbra is a maffia ellen harcol. Választóinak azt ígéri, hogy nem adja el őket a különböző üzleti köröknek, illetve oligarcháknak.

 

 hirdetes_300x300  

A jelenlegi parlamenti képviselők a választási lista 11. helyétől következnek. A teljes lista ITT található.

 

A lista 2. helyén Július Jakab pártigazgató szerepel, aki Matovič miniszterelnöksége idején a Kormányhivatalt is vezette. Harmadik a listán Eduard Heger korábbi képviselői asszisztense, Rastislav Krátky. Kilencedik a listán Marek Krajčí korábbi egészségügyi miniszter. A 10. pedig Roman Mikulec korábbi belügyminiszter.

 

Veronika Remišová, az eőző kormány befektetési minisztere a 147. a listán. A 146. az SaS korábbi alelnöke, Ľubomír Galko. Anna Záborská, a Keresztény Unió elnöke a lista 148. helyén szerepel. Grendel Gábor a 149. helyen indul, Cseh Péter a 45.

 

Matovič elmondta azt is, hogy ha a listavezető, Jurínová több karikát szerez mint ő, akkor a pártelnökséget is átadja.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!