Nyitókép: origo.hu/illusztráció

 

Különösen súlyos csalás elkövetésével gyanúsítanak egy férfit és egy nőt, akik megpróbáltak megkárosítani egy 81 éves somorjai idős hölgyet. A gyanúsítottakat 10-től 15 évig terjedő börtönbüntetésre ítélheti a bíróság.

 

Maria Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a gyanúsítottak kiszemelték, majd június végén elkezdték rendszeresen látogatni az idős asszonyt.

 

A vádlottak időnként segítettek a nyugdíjas asszonynak, majd amikor a bizalmába férkőztek, rábeszélték, hogy adja el a lakását. Közjegyzővel előzetes adásvételi szerződést írattak. A lakás iránt egy 33 éves helyi nő érdeklődött, akire át is ruházták a lakás tulajdonjogát.

 

 hirdetes_300x300  

A bankszámla, amelyre a 90 ezer eurós vételárat átutalták, azonban nem a nyugdíjas asszonyé, hanem az egyik vádlotté, a 46 éves nőé volt. Amikor azonban a csaló megtudta, hogy a rendőrség felfigyelt az adásvételi ügyre, azzal próbálta leplezni a csalást, hogy eltartási szerződést kötött az idős asszonnyal a városi hivatalban.

 

„A szerződés úgy szólt, hogy a nyugdíjas 40 ezer eurót fizet neki az élethosszig tartó gondozásért, és további 50 ezer eurót ajándékba”

 

mondta Linkešová.

 

A szakértő szerint egyébként a lakás majdnem kétszer ennyit, körülbelül 165 ezer eurót ér. A rendőrség figyelmezteti a nyugdíjasokat, különösen az egyedül élőket, hogy legyenek nagyon óvatosak, amikor szerződést írnak alá valamiről. A csalók kihasználták, hogy a nő nagyon idős, magányos, tapasztalatlan, és hogy megbízik bennük.

 

„Ha idegenek próbálnak a bizalmukba férkőzni, felajánlva önzetlen segítségüket, legyenek nagyon óvatosnak. Ha kétségeik vannak, tárcsázzák a 158-as ingyenes rendőrségi telefonszámot”

 

tette hozzá a szóvivő.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!