Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Pénteken Görögországba utazott a szlovák tűzoltók második csoportja. A rodoszi erdőtüzek oltásában a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) azon harminc tagját váltják fel, akik az esti órákban térnek vissza Szlovákiába. A tűzoltók 14 napig maradnak Rodoszon – tájékoztatott a második csoport távozása előtt a belügyminisztérium vezetésével megbízott Ódor Lajos miniszterelnök.

 

„Szlovákia kicsi ország, de válsághelyzetekben számíthatnak ránk. Idén már többször is bizonyítottuk ezt, akár a törökországi földrengés, akár az olaszországi árvíz idején”

 

– jelentette ki Ódor.

 

 hirdetes_300x300  

A miniszterelnök köszönetet mondott a tűzoltóknak és méltatta bátorságukat. Mint emlékeztetett, a szlovák turisták érdekében is küzdenek a lángokkal. Hozzátette, hogy az eredeti csapatból egy tűzoltó és egy technika marad Görögországban.

 

Pavol Mikulášek, a HaZZ elnöke bízik benne, hogy Görögországban továbbra is fennmaradnak a jobb körülmények a tüzek lokalizálásához, tehát az enyhébb szél és hőmérséklet. Megjegyezte, hogy a szlovák tűzoltók bevetési helye szükség szerint változhat.

 

A HaZZ értesülései szerint a szlovák csapat a hatodik napon is gőzerővel dolgozott a helyi csapattal együttműködve. „A helyi lakosok nagyra értékelték a szlovák modul munkáját, tűzoltóink pedig  nagy köszönő szavakat kaptak a helyszínen” – mondta el Bianka Královičová az elnökség részéről.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.