Nyitókép: Bratislava Tourist Board

 

Pénteken kezdődnek a szlovák fővárosban a Pozsonyi Koronázási Napok 2023. A háromnapos történelmi fesztivál a reneszánsz korszakra hangolja a látogatókat. A Reneszánsz képek elnevezésű programsorozat sólyom-, kovács-, vívó-, tánc- és korhű zenei bemutatókat tartalmaz.

 

A Szent Márton-székesegyház, ahol 1563 és 1830 között tíz királyt, egy uralkodó királynőt és hét királyi feleséget koronáztak meg, a fesztivál teljes ideje alatt látogatható lesz – erősítette meg Vladimír Grežo, a Pozsonyi Turisztikai Hivatal (BTB) elnöke. Grežo a fesztivál szervezője, aki ingyenes városnéző túrákat is szervez. Felidézte, hogy a templomban, amely a magyar uralkodók koronázótemploma volt, több rendezvényt is tartanak majd, a látogatók megcsodálhatják a magyar királyi korona másolatát, és orgonakoncert is lesz.

 

A fő programra szombaton 15.00 órától kerül sor. Ekkor a pozsonyi polgárok és a fővárosba látogatók megcsodálhatják a 200 fős pompás koronázási menetet, amely a pozsonyi várból az óváros utcáin keresztül a Főtérre vezet, ahol megemlékeznek I. Lipót megkoronázásáról.

 hirdetes_810x300  

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!