Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Emelkedni fognak a díjak a sürgősségi ügyeleten és az ambuláns készültségen. Erről a rendelőintézetek és kórházak képviselői döntöttek a keddi kerekasztal-megbeszélésen az egészségügyi minisztériumban.

 

Konszenzusra jutottak a sürgősségi gyermekosztályok (APS) nyitvatartási idejének kérdésében is. A tárgyalások után Michal Palkovič egészségügyi miniszter tájékoztatott erről. A változtatásokat még a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

 

A miniszter szerint a szakmai társaságok képviselői olyan intézkedéscsomagban állapodtak meg, amely segíti az ambuláns szektor stabilizálását és egyben támogatja a kórházakat.

 hirdetes_810x300  

 

„Először megtárgyaljuk a miniszterelnökkel, és szükség szerint kezdeményezzük a további lépések megtételét a jogalkotási eljárásban” – szögezte le.

 

A javaslat szerint 2024-től 22 óráról 20 órára rövidül a sürgősségi gyermekosztályok nyitvatartási ideje. Körülbelül 2,5-szeresére emelkedik a kórházak sürgősségi ügyeleteinek, illetve ambuláns készültségeinek indokolatlan igénybevételének a díja. A díj összege így a készültségen (pohotovosť) öt euró, sürgősségi ügyeleten (urgent) 25 euró lesz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.