Nyitókép: TASR

 

Ma van az utolsó nap arra, hogy a külföldön élő szlovák állampolgárok kézbesítsék a postai úton történő szavazási kérelmüket a szeptemberi előrehozott választásokra. A belügyi tárca tájékoztatása szerint a kérelmek száma éjfélre meghaladta a 64 000-et. A pontos eredményt csütörtökön (augusztus 10-én) délelőtt közlik, miután lejárt a beküldési határidő.

 

A regisztrációt követően a választópolgárnak meg kell várnia azokat a szavazási anyagokat, amelyeket a belügyminisztérium a külföldi címére küld. Ha a választópolgár elektronikusan kérte a külföldről történő szavazást, a belügyi tárcától kap egy borítékot a szavazáshoz, egy visszaküldési borítékot és a szavazás módjára vonatkozó utasításokat. A szavazólapokat saját magának kell letöltenie a belügyminisztérium honlapjáról.

 

Ha írásban kérte a postain úton történő szavazást, akkor a borítékon kívül a szavazólapokat is postai úton kapja meg. A választópolgárnak úgy kell visszaküldenie a választási anyagokat, hogy azokat legkésőbb szeptember 29-ig kézbesítsék. Ezeket a visszaküldési borítékon feltüntetett címére küldi el.

 hirdetes_810x300  

 

A választópolgár abban az esetben is szavazhat a parlamenti választásokon, ha nem tartózkodik Szlovákia területén, nincs állandó lakhelye Szlovákiában, vagy ha van is, de a választások időpontjában külföldön tartózkodik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!