Nyitókép: TASR

 

Néhány háztartásba már megérkeztek a szeptemberi parlamenti választások jelöltlistái. A települések szeptember 5-ig kötelesek minden háztartásba eljuttatni a választás idejéről és helyéről szóló értesítést, valamint a beregisztrált jelöltlistákon szereplő jelöltek névsorát.

 

A választásokon 24 politikai párt és mozgalom, valamint egy koalíció indul. A jelöltek és a szubjektumok száma azonban változhat. A jelöltek legkésőbb 48 órával a választások kezdete előtt, azaz szeptember 28-ig visszavonhatják jelölésüket, vagy a párt visszahívhatja őket. Szeptember 28-ig akár egy párt vagy koalíció is visszavonhatja a teljes jelöltlistát.

 

Eddig több mint 20 jelölt esett ki a parlamenti mandátumért folytatott versenyből, de nevük a szavazólapokon és a háztartásokba kiküldött értesítőkön is szerepelni fog. A kiesett jelölteket nem veszik figyelembe a mandátumok kiosztásánál. E jelöltek névsorát a szavazóhelyiségekben teszik közzé.

 hirdetes_300x300  

 

Szlovákiában szeptember 30-án, szombaton előrehozott parlamenti választásokat tartanak. A választási kampány június 9-én kezdődött, és 48 órás választási moratóriummal zárult.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!