Nyitókép: SITA

 

A mohi atomerőmű harmadik blokkja már névleges kapacitásának 90%-án üzemel. Erről hétfőn a Szlovák Villamosművek (SE) tájékoztatott honlapján, mondván, hogy a termelés 100%-ra történő növelésére és az új blokk beindításának végső tesztelésére szeptemberben vagy októberben kerülhet sor.

 

„A 75%-os teljesítményszintű tesztek késedelem nélkül zajlottak le, ami nagyon közel visz minket a 3. reaktorblokk teljes teljesítményének eléréséhez”

 

– mondta Martin Mráz, a mohi atomerőmű igazgatója.

 

 hirdetes_810x300  

A következő teljesítményszint már 100 %, ami a reaktor névleges teljesítménye. A 3. blokk teljes funkcionalitását és a projektparaméterek elérését egy 144 órás, 100 %-os teljesítménnyel végzett demonstrációs üzemeltetés igazolja, amely lezárja az energetikai indítási szakaszt.

 

Az új mohi nukleáris blokk beépített kapacitása 471 megawatt, amely a teljes szlovákiai villamosenergia-fogyasztás mintegy 13%-át fedezi. A villamosenergia-termelés szempontjából már idén energiaönellátóvá kellene válnia az országnak Az új blokk élettartamát legalább 60 évre tervezik.

 

A blokk már megközelítőleg 650 ezer megawattóra áramot juttatott a hálózatba, ami mintegy 260 ezer szlovák háztartás éves átlagos fogyasztását fedezi.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!