Nyitókép: SITA

 

Štefan Hamran rendőrelnök visszautasítja egyes politikusok kijelentéseit az Ezékiel 7-ügy esetleges manipulációjáról, amely Tibor Gašpar korábbi rendőrfőkapitányt és Roman Stahlt is érinti. Kiemelte, mindkettőjük felelősségre vonása a bíróság szerint is indokolt, az ügyben tovább folyik a vizsgálat. Hétfői sajtótájékoztatóján arra szólította fel a politikusokat, hogy hagyják ki a rendőrséget a választási kampányból.

 

Hamran abszurdnak nevezte a politikusok azon állításait, hogy egy amerikai milliárdos Zuzana Čaputová államfőn és Ľudovít Ódor miniszterelnökön keresztül befolyásolja a rendőrséget. Arra kérte a politikusokat, hogy a rendőrséget ne vonják be a kampányba. Emlékeztetett arra, hogy a vádlottak is bemutathatnak bizonyítékot saját javukra vonatkozóan, a nyomozóknak pedig iktatniuk kell azokat. Kijelentette, hogy 12 évig a „mi emberünk” rendszere épült, ezért egyesek mára azt feltételezik, hogy a nyomozást ma is magas állami pozíciókból befolyásolják.

 

 hirdetes_810x300  

A rendőrfőkapitány kifejtette: az ügyben bizonyítékként dokumentálják azt a felvételt is, amelyen Roman Stahl arról beszél, hogy megpróbált manipulálni egy tanút. A felvétel szerint Stahl két lehetőséget ajánlott fel az egyik tanúnak, mégpedig pénzt és együttműködést, vagy az illető hiteltelenítését. A felvételen több személy neve is elhangzik.

 

Hamran más hatóságok és a bíróságok későbbi határozataiban is látja annak bizonyítékát, hogy az ügyben nem manipulálják a bűnüldöző hatóságokat. Ebben az ügyben Hamran szerint a Specializált Büntetőbíróság is megállapította a büntetőeljárás indokoltságát.

 

„A rendőrségnek ma szabad keze van” – jelentette ki Hamran, hozzátéve, hogy erről más rendvédelmi szervek is meg vannak győződve, és rámutattak több bíróság döntésére is.

 

Pénteken (augusztus 11-én) a rendőrség korrupció gyanúja miatt elfogta és vádat emelt a Smer képviselőjelöltje, Tibor Gašpar korábbi rendőrfőkapitány és Roman Sahl korábbi magas rangú rendőri vezető ellen. Mindkettő ellen szabadlábon indult eljárás. Az ügyben Norbert Bödör nyitrai oligarchát is vád alá helyezték.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.