Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

A diákok külföldre távozásának motivációja nem csak az, hogy nem látnak perspektívát – mutatott rá Ódor Lajos miniszterelnök a Középiskolások Szövetségének képviselőivel folytatott keddi találkozója után.

 

Hozzátette, a diákok már gyakran a középiskolában demotiváltak. Szerinte többet kell tenni a tanítási folyamat területén.

 

Tisztázta: a jelenlegi kormány intenzíven foglalkozik a fiatalokkal való beszélgetéssel. „Annak érdekében, hogy beszéljünk arról, miként tartsuk meg a bennük lévő tehetséget, hogyan kínáljunk nekik perspektívát, vagy milyen problémáik vannak” – tette hozzá a miniszterelnök.

 hirdetes_810x300  

 

A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy a pilótaprojektek indításakor kiemelt figyelmet kell fordítani például a kritikai gondolkodásra és a pénzügyi műveltségre.

 

„A középiskolásoknak kritikus gondolkodásra van szükségük a gyakorlati élethez, mert a szélsőségek hatása a középiskolákban egy másik pont a listán” – tette hozzá.

 

Mint mondta, a találkozón szó esett a más országok iskoláiban tapasztalható különbségekről is. „Az állami politika szempontjából azon lehetne javítani, hogy itt jobban érezzék magukat a diákok, lássák a fényt az alagút végén, és itt akarjanak a továbbiakban dolgozni” – magyarázta, hozzátéve, hogy hálás a javaslatokért.

 

A Középiskolai Szövetség elnöke, Viliam Dominik Ďuraš kifejtette, tíz intézkedést terjesztettek a miniszterelnök elé, amelyeket sürgősnek tartanak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.