Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) beavatkozásaival és a Végkifejlet (Rozuzlenie) akcióval kapcsolatban augusztus 21-én, hétfőn 11.00 órakor tartják meg a rendkívüli ülést. Erről Boris Kollár házelnök tájékoztatott csütörtöki sajtótájékoztatóján. A tárgyalást az ellenzéki Smer-SD kezdeményezte.

 

„Ez komoly probléma. Ilyen még nem fordult elő. Az igazságszolgáltatás mint olyan, veszélyben van. Mit gondolhatnak erről az emberek hat héttel a választások előtt?”

 

– mutatott rá Kollár a biztonsági erők helyzetére. Arról beszélt, hogy a biztonsági erők egy bizonyos csoportja visszaél a hatalommal, és mindenkit félreállít, aki az útjába kerül.

 

 hirdetes_300x300  

Kollár kijelentette, hogy képviselői támogatni fogják az ülést, mert meg akarják tárgyalni a jelenlegi helyzetet. Arra is számít, hogy a második legmagasabb közjogi méltóságként őt is meghívják a Biztonsági Tanács ülésére, amelyet Ódor Lajos miniszterelnök hívott össze péntekre.

 

A Sme rodina parlamenti klubjának elnöke, Peter Pčolinský ugyanakkor megerősítette, hogy az ügyben vádlott testvére, a SIS egykori vezetője, Vladimír P. külföldön tartózkodik üzleti ügyben, és amint lehet, visszatér. Kijelentette, hogy teljes mértékben együttműködő akar lenni, és nincs tudomása jogellenes magatartásáról.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!